Отнесени от вихъра се превръща в мюзикъл


Отнесени от вихъра се превръща в мюзикъл

7217

Отнесени от вихъра” - дебелата сага на Маргарет Мичъл за американската Гражданска война, ще се пренесе на лондонска сцена под формата на мюзикъл.

Шоуто, режисирано от Тревър Нън, разполага с голям бюджет, голям екип и ярко изявени амбиции.

Постановката върху романа на Мичъл идва след две успешни адаптации на популярни литературни произведения – “Клетниците” и “Властелинът на пръстените”.

Новото в случая е, че сценарият и музиката са били поверени на Маргарет Мартин, която живее в Лос Анджелис, има докторат на тема обществено здраве и никога преди не е писала или продуцирала пиеси.

Тя е била самотна майка като тийнейджър, на 30 години се връща към образованието си, а 10-години по-късно пише докторат на тема обществено здраве. Липсата на какъвто и да било опит в драматургията изобщо не я притеснява.

“Питах се коя ли е историята, която цяла Америка знае? “Отнесени от вихъра” веднага изплува в съзнанието ми. Когато седнах да работя, единственият въпрос, който ме притесняваше, беше свързан с авторските права", казва Мартин в интервю за “Асошейтед Прес”.

В музикалната версия е наблегнато на препратки към съвремието. Сценаристката вижда у Скарлет О`Хара първата феминистка в американската литература.

В мюзикъла тя е самотна майка тийнейджърка, на която й се налага да оцелява в условията на глобална криза.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички