Кои са котките от от едноименния мюзикъл

Невена Илиева 12 май 2017 в 21:30 35310 5

Вчера бе първото представление в България на най-известния мюзикъл в света "Котки". Оригиналният мюзикъл напълни Зала 1 на НДК, като накара хиляди да станат на крака след зрелищното 3-часово изпълнение.

Облечени в ръчно изработените си костюми на различни породи котки, артистите излязоха на сцената, закачайки се с публиката, докосвайки и стрясквайки я. 

Декорът бе поставен на специално изработена за шоуто 20-метрова сцена. Световнизвестния мюзикъл на Андрю Лойд Уебър дойде с оригиналния си актьорски състав с цели 9 камиона с декор и антураж, за да пресъздаде историята на специалното събрание на котешкото племе Джеликъл, което се събира веднъж годишно, за да посрещне своя вожд мъдрия Стар Дойтермони.

Действието се развива в полунощ, когато изведнъж сред множество светлини в малкия заден двор излизат котките, за да представят песните си, докато стария вожд на племето избира една от тях, която да се прероди. 

Във всяка една от песните си личи дълбокия образ на всяка котка, зад който освен вокални, се виждат и актьорските умения на трупата на "Котки"-те.

Бъстофър Джоунс е котка-джентълмен. Той се движи в прекрасната си черна козина. По-стар и по-мъдър от останалите, често посещава джентълменските клубове, за да яде скариди, от което фигурата му е забележително кръгла. Той печели уважението на цялото племе и най-добър в две неща - да мъдрува и да яде.

По-мъдър от него е само вожда на племето - Старият Дойтерноми. Той вече е изживял няколко от деветте си живота и говори само в рими и поговорки. Уважаван от цялото племе, той прекарва повече от времето си на слънце, излежавайки се. Уважава всички котки, включително отритнатата Гризабела. Неговото най-голямо умение е да съзира качествата на всеки член на племето.

Централната женска роля е тази на Гризабела - някога обожавана и красива, тя напуска племето. След време обаче решава да се завърне, но по-старите членове на племето отказват да я приемат обратно. Някога облечена с красива и блестяща рокля, сега тя носи износен кожух. Тя живее загубена в спомените за някогашната любов на останалите котки и именно персонажа и, изпълнен от екзотичната Джана Ампил, родом от Филипините, представя най-емоционалната и трогателна песен в мюзикъла - "Memory".

Изпълнение на "Memory" от Елън Пейдж, 1998 г.

Песента през годините е изпълнена от над 160 певци, сред които Барбара Стрейзънд, Елън Пейдж, Никол Шерцингер и Лиеона Луис.Тя става изключително популярна през миналия век във Великобритания, като през 1981 г. влиза под номер 5 в класацията на 10-те най-слушани песни в Кралството. 

Като в повечето истории и в "Котки"-те не липсва злодей. Коте Маккавити изскочи с гръмотевична бързина в Зала 1 под звуците на полицейски сирени. Той е майсторски престъпник, който е твърде умен, за да остави доказателство за престъпленията си. Има огнен характер и с появата му всички котки бягат и оставят сцената празна за соловото му изпълнение.

Неговите прякори са "Мистерията на котката", "Скритата лапа" и "Наполеонът на престърността".

Едно от най-запомнящите се изпълнения в "Котки" е това на Мистър Мистъфийлс, който пронизва непрогледната тъмнина с блестящия си костюм. Той прави невероятни спринтове, пируети и балетни стъпки по сцената, оставяйки публиката екзалтирана. Всички котки са омагьосани от неговата дързост и елегантност, но в сърцето си той е едно малко коте, което все още не вярва в себе си, въпреки че умело прикрива това. Освен фокуси, Мистър Мистъфийлс прави и гърмящо светлинно шоу с пироефекти.

Най-сладка от цялото племе е Виктория. Тя е малко, бяло и пухкаво котенце, а нейният образ представя детската чистота и невинност. Тя не разбира защо всички отбягват Гризабела и първа и протяга лапа за помощ. 

Скимбълшанкс пък е стара котка, уважавана и почитана от племето. Неговата весела и енергична личност непрекъснато е на преден план, но той често показва меката си, любяща страна и редовно се грижи за котенцата. Основната му роля обаче е да работи върху пощенските влакове, които пътуват през нощта. 

Джениадидот прекарва дните си, за да търси топлите и слънчеви места, където седи, седи, седи и спи, докато часовете отминават.

Но когато луната се издига на небето, Джениадидот оживява. Тя пече картофи, учи мишките да плетат, а хребарките са нейната малка армия от организирани и продуктивни същества. 

Деметра и Бомбалурина рядко се движат отделно. Въпреки приликата си, са много различни и използват това. Деметра е измъчена душа, която често търси Бамбалурина, когато изпада в неприятни ситуации. Бомбалурина пък е по-самолюбива и флиртуваща с останалите котка. Въпреки че е уверена, любезна и докосваща, тя може да бъде и лоша. Тази личност е показана, когато тя се ядосва на Гризабела, въпреки че в крайна сметка ще я уважава и ще я посрещне отново. 

Изпълненията на всички котки бяха съпроводени от прекрасната музика на 13-членния бенд, който пътува с шоуто. Живата музика, изскачащите от всички места в залата котки, светлините, декора и невероятното изпълнение на песента "Memory" създадоха истинска бродуейска атмосфера. 

За щастие, организаторите обявиха допълнителни представления на "Котки"-те от 14.00 часа на 13 и 14 май, на които ще можете да видите останалите котешки персонажи, тъй като представленията от 20.00 часа бяха напълно разпродадени за отрицателно време. 

Цените в мрежата на Eventim.bg са от 65 лв. до 155 лв., а учениците и студентите могат да се възползват от специална цена 45 лв. срещу представяне на ученическа карта или студентска книжка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10812

4

Скандинавец

13.05 2017 в 14:54

Така е, когато един простичък и ограничен човечец цял живот е слушал и гледал само Алла Пугачова и Йосиф Кобзон и за първи път види нещо различно.
Струва му се неестествено и грозно. Тези, които го харесват били чуждопоклонници. Е, не знаех, че били и простолюдие.
Ушанска му работа.
Пий един самогон и се гмуркай във фекалиите.

10812

2

Скандинавец

13.05 2017 в 00:13

Толкова години вече "Котки" са еталон за високо професионално ниво.
Доказателство е оплювката от доайена на форумната олигофрения.