Национален музикален театър представя историята на Евита

Това е третият амбициозен проект на Музикалния театър по произведение на Лойд Уебър след Исус Христос Супер-звезда и Йосиф и фантастичната му пъстра дреха
15 мар 2005 18:02,
Национален музикален театър представя историята на Евита
Мадона изигра Евита в средата на 90-те години.

Мюзикълът ЕВИТА от Ендрю Лойд Уебър и Тим Райс на режисьора Светозар Донев излиза на българска сцена на 17 март в Национален музикален театър.

Целият мюзикъл ще е на английски, а на сцената ще има екран със субтитри.

Евита Перон, втората съпруга на Хуан Доминго Перон, избиран два пъти за президент на Аржентина от 1946 до 1955 и от 1973 до 1974, е една от малкото жени в политиката, която обаче ще остане в историята като доста противоречива личност, едновременно мразена и обичана от аржентинския народ.

Историята на Евита е позната от филма с Мадона, излязъл на голям екран в средата на 90-те години, който тогава предизвика недоволството на голяма част от аржентинската публика, която смяташе, че скандалната звезда опозорява името и националната история.

Сега обаче оперетната публика у нас ще се запознае с Евита в лицето на Людмила Козарева и Деница Шопова, които ще си разменят ролята в редуващите се представления на мюзикъла.

Това е третият амбициозен проект на Музикалния театър по произведение на Лойд Уебър след Исус Христос Супер-звезда и Йосиф и фантастичната му пъстра дреха.



Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание